robot teknologi

Skal vi have indført et kommunistisk lønsystem når AI kommer?

Robotteknologien er her jo, og vi snakker allesammen om den. Den kommer mere og mere ind i verden dag for dag, og gad vide hvor vi er henne om bare 2 år. Det er helt skræmmende bare at tænke på. Mon vi på det tidspunkt har selvkørende biler, supermarkeder uden ansatte, og meget meget mere. Det er helt uhyggeligt i det hele taget bare at tænke på, hvor verden kan være henne om bare 2 år takket være robotteknologien.

Heldigvis er det også sådan, at denne teknologi vil bringe noget godt med sig. Det er dog også vigtigt, at huske på, at teknologien også kan have noget negativt med sig.

Brutale krigsdroner?

Nogle snakker sågar om droner som man ville kunne styre hjemmefra, og derfra skade andre mennesker og verdener. Det er skræmmende, og det er en teknologi som man næsten allerede i dag har adgang til.

Elon musk, har også flere gang i sin bog nævnt, hvordan han er bange for konsekvenserne. Udover at være chef for Tesla sørger han jo også for en masse andre virksomheder. Han arbejder bl.a. også på Space-X projektet, som er meget spændende. Her han med sine egne øjne set hvad AI kan, og det er skræmmende. Her nævner han, hvordan han frygter at robotterne kan være skyld i vores dommedag.

Men så slemt behøver det ikke ende. Der er mange andre såsom Gary Vee, og Mark Cuban, som er positivt indstillet over for de nye ændringer i fremtiden. De tror på mulighederne, og sammenligner den bekymring med dengang vi for første gang fik mobiltelefonen i hænderne. Her var rigtig mange urolige for, om vi ville ødelægge vores liv ved at bruge 24 timer af døgnet foran skærmen. Men det er vel næppe det, som er sket?

En universel indkomst i et samfund med få ansatte?

Elon musk nævner i sin bog også, hvordan han tror at AI vil resultere i at mange bliver arbejdsløse. Her kommer han med et bud på, hvordan han tror dette vil løses. Han tror på, at regeringen i fremtiden vil udstede en universel indkomst til alle uanset om de er i arbejde eller ej. På denne måde ville de have et velfungerende liv, hvor der er råd til de basale ting såsom mad og aktiviteter, men også penge til at tage på en rejse. Dette er måske det scenarie vi vil ende med?

Gad vide, hvordan finans- og lånebranchen vil fungere om bare et par år? Måske vil udlån uden sikkerhed blive foretaget via robotter? Måske de automatisk kan kreditvurdere dig, og på den måde have en meget klar og korrekt vurdering af, hvor vidt du i sidste ende kan tilbagebetale dit lån.

Dette er alt meget spændende, og noget som jeg ser rigtig meget frem til i fremtiden.

elon musk