elon musk

Elon Musk er Bange For Hvor Kraftfulde AI Robotter Kan Blive

Elon Musk er sikker på, at robotter vil kunne gøre dit arbejde bedre end dig.

Og selv milliarderens administrerende direktør for Tesla og SpaceX er ikke sikker på, hvad man skal gøre ved det.

“Der vil helt sikkert være arbejdsforstyrrelser. Fordi hvad der skal ske, er robotter i stand til at gøre alt bedre end os… Jeg mener os alle,” siger Musk, der taler til National Governors Association på lørdag.

“Ja, jeg er ikke sikker på, hvad jeg skal gøre ved dette. Dette er virkelig det skæmmeste problem for mig, jeg vil fortælle dig det.”

Men der er ikke noget arbejde, siger han. “Transport vil være en af de første til at gå helt autonom. Men når jeg siger alt – robotterne vil være i stand til at gøre alt, bar ingenting.”

Transportoperatører vil være de første til at miste deres job, siger Musk. US Department of Transportation siger, at en ud af syv job i USA er transportrelateret.

Roboter bliver smartere hurtigere end forventet.

Også robotter er nu i stand til at lære sig fysiske færdigheder hurtigere end mennesker kan.

“Du kan se robotter, der kan lære at gå fra ingenting inden for timer, langt hurtigere end nogen biologisk væsen,” siger Musk.

Det skæmmeste potentiale for kunstig intelligens er imidlertid ikke jobtab, siger Musk.

“Den ting, der er den farligste – og det er det sværeste at … få dine arme rundt, fordi det ikke er en fysisk ting – er en dyb intelligens i netværket.

“Du siger,” Hvilken skade kan en dyb intelligens i netværket gøre? ” Nå, det kan starte en krig ved at lave falske nyheder og spoofing e-mail-konti og lave falske pressemeddelelser og ved at manipulere information, “siger Musk til den topartslige samling af amerikanske guvernører.

Musk siger, at folk ikke er så bange for potentialet i robotik og kunstig intelligens som de burde være fordi de ikke fuldt ud forstår sit potentiale.

“Jeg har eksponering for den mest banebrydende AI, og jeg tror, at folk skal være meget bekymrede over det,” siger han.

“AI er en grundlæggende risiko for eksistensen af den menneskelige civilisation på en måde, at bilulykker, flyulykker, defekte stoffer eller dårlig mad ikke var – de var naturligvis skadelige for et sæt individer i samfundet, men de var ikke skadelige for samfundet som helhed. ”

Ifølge Musk er løsningen at øge tilsynet med udviklingen og gennemførelsen af kunstig intelligens så hurtigt som muligt. Måske han bør snuppe sig selv et par chokoladeboller med banan, tage en slapper og genoverveje konsekvenserne? Men alligevel nævner han:

“AI er et sjældent tilfælde, hvor jeg tror, at vi skal være proaktive i regulering end at være reaktive,” siger han.

Så er der nogen upside på alt dette?

Ja, sig nogle af de mest succesrige tech milliardærer.

Kunstige intelligens eksperter troede at det ville være mindst 20 år før en computer kunne slå et menneskeligt spil Go, et strategispil, der er mere komplekst end skak. I sidste år har AlphaGo, en division af Google-datterselskabet Deep Mind, “fuldstændig knust verdens bedste spiller. Og nu kan det knuse og spille de top 50 samtidigt og knuse dem alle,” siger Musk.

Han er godt nok lang fremme ham Musk. Jeg tænker nogle gange, at han bør snuppe sig noget lagkage med rutebiler, og tage en ordentlig slapper, så vi andre kan følge med.